dinsdag 12 juli 2016

Kamperen vs huisje.....

Het is weer bijna zomervakantie en wat kijken wij hier naar uit.

Net als vorig jaar is de vakantie alweer geboekt en kijken we er naar uit om tijd met ons gezin door te brengen. We zijn al aan het rondkijken naar uitjes die we kunnen gaan doen. We dromen weg over de rust die we zullen krijgen. We zijn stil aan al een lijstje aan het maken wat we allemaal mee moeten nemen.

En toch is er wezenlijk iets anders aan de vakantie die we dit jaar hebben geboekt. Wij (en met wij bedoel ik mezelf en manlief) zijn toch echt kampeer fans. Elk jaar weer kijken we uit naar het campingleven. Maar dit jaar gaan we niet kamperen. Dit jaar hebben we een chaletje gehuurd.
Ook zijn we echte buitenlandgangers. Het liefst zoeken we een land uit met mooie natuur (bergen) en waar we ook genoeg cultuur kunnen snuiven. Maar dit jaar gaan we niet alleen in een chaletje, we blijven ook nog eens in Nederland.

Een hele bewuste keuze. Waarom leg ik hieronder uit:
 • Hoewel het verre reizen met onze twee kinderen de afgelopen jaren best goed ging vinden we het een heerlijk idee dat we dit jaar maar 1,5 uur hoeven te rijden. We pakken `s morgens de auto in om `s middags te vertrekken. 
 • We hoeven niet na aankomst nog de tent op te zetten, de tent in te richten en alles (kasten, gasstel, etc.) op te bouwen. Een heerlijk vooruitzicht. Nu komen we aan, maken de bedden op en doen de spullen in de kasten en we kunnen met de benen omhoog.
 • Zoonlief wil niet meer in de tent. Het is een gevoelige jongen en hij heeft rust nodig om in slaap te komen. In een tent en op een camping is dit natuurlijk erg lastig.
 • We vinden het ook een heerlijk vooruitzicht dat we onze eigen douche en wc hebben. Niet meer met je hele hebben en houden naar het toiletgebouw. Maar we hebben het lekker allemaal voor onszelf.
 • Het is niet meer behelpen met eten koken en de kinderen vermaken als het regent. Anders kookten we onder de luifel, maar daar was niet heel veel ruimte. Nu hebben we een keuken tot onze beschikking.
 • We hoeven niet meer zoveel mee te slepen. Al onze campingspullen blijven dit jaar lekker op zolder liggen.
 • We kunnen onze fietsen mee. Andere jaren lieten we deze thuis omdat we in de bergen toch niet gingen fietsen, nu gaan we naar het bos en kunnen de fietsen wel mee.
Kortom, wij en de kinderen kijken erg uit naar onze vakantie. Maar we sluiten niet uit dat we volgend jaar weer gaan kamperen. Want ook kamperen blijven we erg leuk vinden, maar voor dit jaar vinden we het heerlijk om in een chaletje te gaan.

Als we terug zijn zal ik jullie laten weten hoe onze vakantie in een chaletje in Nederland is bevallen!

1 opmerking:

 1. Heerlijk! Lekker genieten, en hopelijk is het een beetje lekker weer.
  Hoewel dat in een huisje ook minder erg is dan in een tent.
  Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen