donderdag 18 juni 2015

Handigheidje voor brildragende zonaanbiddersIk draag al jaren een bril. Ik kan ook niet zonder, want dan zie ik alles in één grote waas. Vooral in het verkeer erg gevaarlijk.

Ik heb ook een aantal jaren lenzen gedragen. Dit beviel me prima tot ik zwanger werd van onze zoon. Mijn ogen waren toen erg droog en ik had moeite om de lenzen uit te krijgen. Sindsdien draag ik weer een bril. Lekker gemakkelijk, je zet hem 's morgens op en klaar, geen geklooi met lenzen.

Nadeel
Het enige nadeel van een bril vind ik de zonnebril. Je kunt geen gewone zonnebril dragen. Je hebt een zonnebril op sterkte nodig. Deze zijn echter niet goedkoop (al zijn er vaak wel aanbiedingen van de 2e bril gratis, maar daarbij betaal je toch zelf voor de glazen). Daarbij is het nogal een gedoe. Bril af, zonnebril op. Zon weg, zonnebril weer af gewone bril weer op. Vooral als je aan het autorijden bent niet erg handig.
Ook zijn er nog de welbekende zonnebrilkleppen. Deze bevestig je op je bril en kun je er weer afhalen als de zon weer weg is. Handig, maar ze staan meestal niet zo charmant. Ook zijn ze niet op elke bril te plaatsen.
En er zijn ook nog meekleurende glazen. Als er ook maar een beetje zon of fel licht is verkleuren de glazen en dan heb je ook een zonnebril. Niet zo handig als de zon maar een beetje schijnt. Kortom een lastig probleempje voor brildragers.

De oplossing
Vorig jaar zomer heb ik de oplossing gevonden voor al deze probleempjes. In "De Kampioen" die je krijgt als je lid bent van de ANWB, zag ik een aanbieding voor een overzet zonnebril van Figuretta. Dit leek mij erg handig dus heb ik er één aangeschaft. En ik moet je zeggen dat ik er erg blij mee ben. De overzet zonnebril zet je gewoon over je gewone bril heen. Geen gedoe dus met wisselen en klepjes. Ik ben er tevreden over. Het lijkt alleen een beetje gek als je, net als bij een gewone zonnebril, hem op je hoofd zet als de zon even weg is. Maar verder is het een handig ding!

Nadelen
Waar ik vooral de voordelen zie heb ik toch 1 nadeel. De bril is namelijk vrij groot. Hij glijdt gemakkelijk van je hoofd af. Maar verder kan ik niet meer zonder!

Andere merken
Ik heb een overzetzonnebril van Figuretta. Andere merken die deze zonnebrillen ook verkopen zijn o.a. Polaroid en Sinner. Ze kosten zo rond de €30,00 (maar ze zijn er vast ook duurder of goedkoper). Via google zijn verschillende winkels te vinden waar ze worden verkocht. Ook de meeste opticiens hebben ze wel In hun assortiment.

2 opmerkingen:

  1. Hij ziet er nog best leuk uit ook, die Figuretta! Bedankt voor de tip. Ik kende deze bril nog niet.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat lijkt me heel onhandig, net als in de bios een 3d-bril bovenop mijn gewone bril. Geef mij maar lenzen dat scheelt echt gedoe met zonnebrillen.

    BeantwoordenVerwijderen