maandag 19 januari 2015

Spelen met gekleurde rijst.


Er zijn momenten dat onze dochter zich "verveeld". Ze heeft dan nergens zin in en loopt wat verloren door de kamer. Op dat soort momenten haal ik het volgende uit de kast: gekleurde rijst. Hier kan ze echt tijden zoet mee zijn. Lekker scheppen en voelen.
Op dit moment vindt ze het leuk om er een theeserviesje bij te hebben. Ze schept dan de rijst in de theepot en schenkt het in de kopjes.

Nog meer suggesties voor het spelen met de rijst:
- kleine dieren;
- muffinblik en verschillende lepels;
- stenen en werkvoertuigen;
- playmobilpoppetjes

Waar de kinderen ook op deze manier mee kunnen spelen is macaroni.

Hoe maak je nou de gekleurde rijst:
Wat je nodig hebt is rijst, levensmiddelenkleurstof, ziplock diepvrieszakken en keukenrol.
Je gaat als volgt te werk: Je doet een 2 handen rijst in een ziplock zak. Hier doe je ook de kleurstof bij (om kleuren te mengen kun je 2 verschillende kleuren doen). Daarna doe je de zak dicht en kneed je het geheel goed doorelkaar totdat de kleurstof en de rijst goed gemengd zijn. Daarna leg je de rijst op een stuk keukenrol om te drogen. Dit herhaal je met verschillende kleuren. Als de rijst goed droog is kan het speelplezier beginnen. De rijst is lang te bewaren in een afgesloten bak. Om te spelen gebruik ik meestal een lege (lage) bak van de ikea. Zo blijft de rommel beperkt. Als er wel wat op de grond valt is het met de stofzuiger zo weer opgeruimd.

Ik wens jullie veel speelplezier!Geen opmerkingen:

Een reactie posten