maandag 6 juli 2015

Mamachallenge #1 waterpret

Bij waterpret wordt meestal als eerste gedacht aan spelen met water in het zwembadje of een bak. Dat was ook mijn eerste ingeving toen ik deze opdracht las. "Appeltje eitje, ik zet het zwembad neer, glijbaan erin, speelgoed erin, opdracht 1 klaar" dacht ik. Maar gisteren werd dit idee om zeep geholpen en broeide er een nieuw idee. Een iets origineler idee, of juist niet want eigenlijk is het heel simpel. Kijk en lees maar mee!

Gisteren was het nog een warme dag met af en toe een regenbui, heerlijk verfrissend. De kinderen hadden nog even gepoedeld bij een vriendje en waren net weer thuis. En toen barste het los, een echte flinke zomerse regenbui, zo één die recht naar beneden komt vallen. Toen de bui afgelopen was ging mijn man naar buiten om eens een kijkje in de brandgang achter ons huis te nemen. Deze bleek vol water te staan omdat de put verstopt zat. En wat is er voor de kinderen nou leuker dan een grote waterplas. Dus de laarzen gingen aan, paraplu's  mee naar buiten en spelen maar. Dus mijn tip voor waterpret is: Ga na een zomerse regenbui lekker naar buiten met de kinderen (of tijdens, als de bui ten einde loopt) en laat ze heerlijk stampen in de plassen, laat ze er doorheen rennen, geef ze een emmertje en schepje en laat ze lekker spelen. Gegarandeerd plezier.
Nog meer tips voor waterpret

 • Een zwembadje geeft natuurlijk veel plezier. Ik zet er onze glijbaan in en de kinderen hebben veel plezier. Ik blijf er wel altijd bij ivm de veiligheid.
 • Een afwasteil met water en wat speelgoed doet het altijd goed. Ik geef onze dochter altijd wat popjes, een doekje en een beker en ze vermaakt zich er tijden mee. Onze zoon doet er bootjes in waar hij ook heerlijk mee kan spelen.
 • Een plantenspuit of lege spuit van schoonmaakmiddel (wel eerst goed schoonmaken) vullen met water en spuiten maar.
 • Op mamakletst deelt Joyce een activiteit met water en ijsblokjes.

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuke waterpret! Interessanter dan weer een foto van een zwembad. Ik heb hiervan genoten.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je Nicole, zo dacht ik er ook over, vooral mijn dochter kan echt genieten van dit soort dingen. Ze trekt het liefst haar laarzen aan en elk plasje is voor haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er zijn vele vormen van waterpret, moet goed weer en soms wat slechter weer ook. Waterplezier goed, voor elk mens en dier!

  BeantwoordenVerwijderen