woensdag 30 december 2015

beye, beye 2015

"Ik hoop dat 2015 voor mij een jaar wordt met nieuwe kansen waarvan ik gelukkig word en waardoor ik ook weer gelukkig met mijzelf word!"
Zo eindigde ik eind vorig jaar mijn eerste blogpost sinds jaren en de laatste blogpost van 2014. Ik hunkerde naar een nieuwe start, ik zat in de put en hoopte vurig dat 2015 een beter jaar zou worden. Want 2014 was niet mijn beste jaar.

Of dit me gelukt is ga ik nu met jullie delen. Want 2015 was een pittig jaar, maar ik kijk er met een beter gevoel op terug dan destijds op 2014.

In januari heb ik het besluit genomen om te stoppen met mijn werk als kleuterjuf. Een moeilijk besluit. Hier kun je daar meer over lezen. Ook al wist ik dat het beter was voor mij en voor mijn gezin, ik liet ook iets achter. Ik had er keihard voor geknokt om dit te bereiken en dat vond ik moeilijk om op te geven. Maar het kon echt niet langer op deze manier. En nu, bijna een jaar later, weet ik dat het een hele goede beslissing is geweest. Het werk slokte me op en nu kan ik me meer richten op mijn gezin. Ook kan ik me richten op wat ik leuk en belangrijk vind. Ik ben er in dit jaar ook achter gekomen dat ik niet alleen gestopt ben omdat het me teveel was. Gaandeweg kwam ik er ook achter dat ik niet mee kon en wilde met het onderwijssysteem van nu. Het resultaatgerichte. Bij de kleuters horen kinderen te leren door spel en dat zag ik steeds minder terug. Als een kind slecht scoorde op de citotoets moest daar een plan voor gemaakt worden om beter te scoren (ja, ook bij de kleuters.......). Ik was dus ook veel RT aan het geven. Dit strookte met wat ik belangrijk vind voor kinderen. Ik wil hier niet te lang bij stilstaan, maar dat maakte uiteindelijk ook dat ik mijn plezier in het werk verloor. Maar wat nu belangrijk is, is dat ik gelukkig ben met mijn keuze en dat ik door deze keuze veel nieuwe dingen heb meegemaakt en geleerd, ook over mezelf.

In februari was daar dan het moment van afscheid nemen. Voor mij met een traan en een lach. Ik heb deze maand nog veel werk achter de schermen op school verricht en kon met een goed gevoel afscheid nemen. Vlak voor de voorjaarsvakantie nam ik afscheid en het eerste weekend gingen we even weg met ons gezin. Als afsluiting van een moeilijke periode en als start van een nieuw begin. Het was heerlijk.

In de maanden daarna ben ik tot rust gekomen en gestart met een traject op zoek naar een andere baan. Dit traject kreeg ik mee bij mijn vertrek uit het onderwijs. En het heeft me veel gebracht! Het is een stukje verwerking geweest, een stuk aan mezelf werken en kijken wat ik wil en een stuk begeleiding bij het solliciteren. Het heeft me helaas nog geen nieuwe baan opgeleverd, maar dat vind ik niet erg. Voor mij is het belangrijkste dat ik mijn vorige baan achter me heb kunnen laten, iets wat me meer moeite heeft gekost dan ik verwacht had. Verder heb ik een psychologische test gehad om te kijken waar mijn talenten liggen, ik ben bij een stylingcoach geweest voor kledingadvies, ik heb een workshop persoonlijke presentatie gevolgd en ik heb met mede werkzoekenden ervaringen gedeeld en veel geleerd over solliciteren en netwerken. Ik heb met leuke mensen gesproken en veel geleerd! Helaas is mijn traject nu afgesloten en moet ik het zelf gaan doen. Iets wat me zeker gaat lukken!

Verder heb ik dit jaar aan mezelf gewerkt en heb ik veel met de kinderen kunnen doen en dat vond ik erg fijn. Ik heb dingen op kunnen pakken die anders waren blijven liggen (opruimen, plannen, contacten met anderen, etc).

En dan is het nu alweer bijna 2016. Ik ben benieuwd wat er op mij te wachten staat in het nieuwe jaar. Ik kijk met een goed gevoel terug op 2015 en ik ga met veel vertrouwen 2016 tegemoet! Kom maar op 2016! Ik hoop dat 2016 me een nieuwe, leuke baan gaat geven en dat ik nog meer zelfvertrouwen zal krijgen! Ik hoop op een jaar met veel geluk en plezier. En dat wens ik jullie ook toe!


2 opmerkingen:

 1. mooi geschreven! Leg je leven in Zijn hand en hij zal voor je zorgen.
  Ik wens je een fijne jaarwisseling en een mooi 2016!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Tineke, jullie ook een fijne jaarwisseling en een mooi 2016 gewenst!

   Verwijderen