zaterdag 5 maart 2016

DIY schoen om veters mee te leren strikken.

Het eind van de winter is inmiddels in zicht, maar toch kocht ik nog warme schoenen voor de kinderen. Want helaas waren van beide de schoenen stuk dus moesten ze nieuwe hebben. En aangezien het nog best koud kan zijn kochten we nog schoenen voor de winter.

Zoonlief zocht schoenen uit met veters. Maar hij kan nog geen veters strikken. Aangezien ik het nu toch ook tijd vind dat hij het leert bedacht ik deze DIY. Toen ik nog voor de klas stond hadden we altijd van die handige dingen waarmee kinderen konden leren veters strikken, ritsen dicht doen, knopen dicht doen, etc. Dit lag meestal in de kasten met ontwikkelingsmateriaal zodat de kinderen dit zelf konden pakken. Vooral de schoen om te leren veters strikken vond ik erg handig. Vandaar dat ik er nu zelf 1 heb gemaakt.

Benodigdheden:
 • Karton (gekleurd of van een lege doos, ik gebruikte een lege doos van crackers)
 • Schoen (voor het omtrekken)
 • Schaar
 • Lijm
 • Veters (of een ander soort touw)
 • Eventueel verf, stiften, stickers om de schoen mooi te versieren.
Werkbeschrijving:

Stap 1:
Trek de schoen om op het karton. Ik deed dit twee keer. Daarna knip je de schoen (of schoenen) uit. Daarna plakte ik de schoenen op elkaar. Het karton wat ik gebruikte was namelijk niet stevig, dus door twee schoenen op elkaar te plakken werd het steviger.
Stap 2:
Bij deze stap ga je de schoen versieren. Wij kozen ervoor om een kleurplaat te maken, deze uit te knippen en erop te plakken. Maar je kunt natuurlijk ook verven, stickers plakken of op een andere manier de schoen versieren.


Stap 3:
Maak gaatjes in de schoen. Wij maakten 6 gaatjes. Zorg dat de gaatjes even ver van elkaar af zitten en recht tegenover elkaar. Je kunt hiervoor een perforator gebruiken.

Stap 4:
Rijg de veter door de gaatjes. Je kunt een gewone veter gebruiken, maar wij hebben gekozen voor een stuk touw.


En nu oefenen maar. Je kunt je kind als het eenmaal kan veters strikken een veterstrikdiploma geven. Op internet zijn  hier genoeg voorbeelden van te vinden. Maar vaak krijgen de kinderen op school ook een veterstrikdiploma zodra ze hun eigen veters kunnen strikken.

2 opmerkingen:

 1. Geweldig dit! Ook hier een tijd gelden een veterstrikdiploma gemaakt voor en met de kids. hangt nog op de koelkast.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig dit! Ook hier een tijd gelden een veterstrikdiploma gemaakt voor en met de kids. hangt nog op de koelkast.

  BeantwoordenVerwijderen