zaterdag 28 maart 2015

Leuke apps voor jonge kinderen.
Onze kinderen vinden het erg leuk om achter de tablet te gaan. Ze redden zich er goed mee en hebben geen hulp meer nodig om bij een spelletje of youtube te komen. Het enige wat ik doe is in de gaten houden wat ze op de tablet doen en kijken en geschikte apps voor ze downloaden.

Het liefste willen ze er de hele dag achter maar dat doen we niet. We hebben een vast moment dat ze erachter mogen, namelijk aan het eind van de middag als ik eten ga koken.

Vandaag wil ik een aantal apps met jullie delen die de kinderen erg leuk vinden.

Lego junior: Bij dit spelletje mogen de kinderen eerst zelf een poppetje samenstellen en daarna een voertuig. Daarna kunnen ze met dit voertuig gaan rijden door op een groene cirkel te drukken. Ze verzamelen onderweg kleine ronde legoblokjes. Als ze bij de finish komen mogen ze een gebouw in elkaar te zetten. Deze komt dan in het decor van het spelletje te staan. Bij voldoende ronde blokjes krijgen ze een extra onderdeel voor het poppetje of voertuig. Onze kinderen kunnen inmiddels al heel wat poppetjes en voertuigen maken.
Lego duplo food: Bij dit spelletje maken de kinderen eten (taartjes, ijsjes of hamburgers) voor de klanten. Ze moeten het voorbeeldje namaken die de klant laat zien. Bij elke laag krijgen ze de keus uit 4 blokjes waaruit ze de goede moeten kiezen. Het kan voor jonge kinderen nog lastig zijn om de onderdelen te slepen. Het is niet erg als ze een foutje maken. De klant neemt het altijd aan.


Lego duplo trains: Bij dit spelletje mogen de kinderen eerst zelf 3 wagonnen kiezen waarna ze kunnen rijden met de trein. Onderweg worden de wagonnen gevuld, moeten de kinderen een brug bouwen en moeten ze een spoor leggen (dit laatste kan lastig zijn, want het spoor moet om een aantal obstakels heen). Een handje geeft elke keer aan wat het kind moet doen. Als de trein rijdt kan het kind de toeter of het fluitje laten horen. Ook kan het kind op de dieren drukken die het onderweg tegenkomt. Deze maken dan geluid.


Er zijn nog een aantal leuke apps van lego. Deze apps zijn gratis en je hoeft niet het hele spel te kopen om het te kunnen uitbreiden.

Dr. Panda, handyman: Bij dit spel help je 2 families ( in de gratis versie) om het huis op te knappen. Bij de familie beer een stoel, een kast en een bed en bij de familie olifant het bad en een deur. Als de familie geholpen is mag het kind een beloning kiezen. Om dit spel uit te breiden betaal je €2,69. Er zijn ook nog meer versies van Dr. Panda te krijgen.


Dora dress-up: Dit spel is erg leuk voor meisjes. Ze kunnen Dora steeds verschillende outfits geven. Jurkjes, rokjes, schoenen, zwempakjes en sieraden.Verder kijken onze kinderen graag naar youtube. Vooral de legofilmpjes, liedjes (mommyfinger valt erg in de smaak bij dochterlief en kan ook al worden meegezongen), filmpjes waarbij speelgoed of verassingseieren worden uitgepakt en peppa big zijn momenteel populair bij de kinderen.

Ook zijn er nog een scala aan memoryspelletjes en puzzelspelletjes te krijgen. De meeste zijn korte versies waarbij betaald moet worden voor uitbreidingen.

Bij deze mijn tips voor leuke apps voor jonge kinderen. Ik wens de kinderen veel speelplezier!

1 opmerking:

  1. Dat ziet er allemaal leuk en prima verantwoord uit. Ik blijf het lastig vinden. Aan de ene kant wil ik het liefst dat de kinderen zo min mogelijk achter een scherm zitten. Aan de andere kant zijn sommige apps gewoon erg leuk en nog educatief ook. Lastig hoor.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen