maandag 16 maart 2015

Paaseislinger.Pasen staat weer voor de deur. En net als bij kerst wordt ook bij Pasen het huis gezellig gemaakt. Vaak in de vorm van een paastak. Ik wilde dit jaar samen met de kinderen iets maken. Ik besloot om een slinger te maken van papieren eieren. Deze hang ik voor het raam.

Benodigdheden:
- Wit papier;
- Mal van een ei;
- Potlood;
- Schaar;
- Zwarte stift;
- Waterverf en kwasten;
- Bekertje water;
- Touw of lint;
- Perforator
- Washitape of plakband.Ga als volgt te werk:
Als voorbereiding heb ik een stuk of 30 eieren omgetrokken en uitgeknipt.
Hierna mochten de kinderen op de eieren tekenen. Ze mochten zelf weten wat, stippen, strepen, gezichten. Onze zoon maakte er ook auto 's op. Toen ze klaar waren met tekenen mochten ze met waterverf de eieren verven. Onze dochter was erg enthousiast, voor haar heb ik meer eieren erbij moeten maken.
Waar je wel rekening mee moet houden is dat door de waterverf de tekeningen wat uit gaan lopen. Als je dit wilt voorkomen dan kun je wasco gebruiken in plaats van stiften.


Het eindresultaat:


En dan de slinger maken:
Om de slinger te rijgen maakte ik in de eieren aan twee kanten een gaatje met een perforator. Daarna ben ik begonnen met rijgen. Ik gebruikte een geel draad. Het draad dat ik gebruikt heb kocht ik vorig jaar al eens bij de action. Om ervoor te zorgen dat de eieren niet verschuiven plakte ik aan de achterkant een stukje washitape.En dan hier het eindresultaat voor het raam. Zelf ben ik blij met het resultaat.Op http://www.mamaliefde.nl vind je bij de mini challenge Pasen nog meer leuke idee├źn voor paasdecoraties, recepten en activiteiten voor leuke en gezellige paasdagen.

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk idee! Gaan we ook doen (als de lente weer voorbij is) :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen