zondag 31 mei 2015

Blije momenten uit mijn blije boek mei

Het is alweer de laatste dag van de maand. Voor mij weer tijd om terug te bladeren in mijn blije boek en een aantal blije momenten van de maand mei met jullie te delen.


 • Begin mei stond in het teken van FC Groningen. Samen met de kinderen hebben we zondag 3 mei de supportersbussen uitgezwaaid. Wat vonden de kinderen dit leuk. Vooral de oudste was helemaal enthousiast. Het leeft zo hier in Groningen. Het was de 2e finale, die ze uiteindelijk ook wonnen. Op woensdag 6 mei was de huldiging. Wij zijn naar de stad gefietst en hebben gekeken en gezwaaid naar de spelersbus. Leuk om de reacties van de spelers te zien als ze 2 kleine kinderen zien zwaaien. Het toverde een nog bredere glimlach op hun gezichten. Bijzonder om dat meegemaakt te hebben.

 • Zondag 10 mei was het weer moederdag. Ik werd verwent met een ontbijt op bed, dikke knuffels van de kinderen en natuurlijk met hun eigengemaakte cadeaus. Ik geniet altijd van hun eigengemaakte cadeaus, vooral hoe ze vol spanning kijken als ik het uitpak en hoe trots ze zijn op hun creatie. Echt een moment om van te genieten. Van mijn man kreeg ik zoals gewoonlijk een praktisch cadeau, een overtrek voor de strijkplank.


 • Ook hadden we de eerste echte warme dag deze maand. De kinderen konden in hun korte broek lopen en hebben heerlijk met water gespeeld. Ook hebben we op deze warme dag een picknick in de tuin gehouden. Dit was erg gezellig!
 • Voor dochterlief was het een maand vol ontwikkeling. Ze werd zindelijk. Wat een heerlijkheid, geen luiers meer verschonen. Ook sliep ze altijd met een speen. Ik schrijf sliep, want ook daar slaapt ze nu zonder. De speen was kwijt, dus ze moest noodgedwongen zonder, inmiddels slaapt ze dus ook zonder speen en doet ze dat heel goed. Ik had verwacht dat dit meer problemen zou gaan geven. 
 • Ook heb ik deze maand met beide kinderen wat leuks gedaan. Woensdag 13 mei was dochterlief naar de creche. Met zoonlief ben ik toen naar de kermis geweest. Hier hebben we samen erg van genoten. Met dochterlief ben ik op vrijdag 15 mei naar de kinderboerderij en de bijbehorende speeltuin geweest. Ook zij heeft hier erg van genoten. We doen leuke dingen met ons gezin, maar af en toe vind ik het leuk om met elk kind iets leuks te doen. Ze even de onverdeelde aandacht geven. Het ijsje aan het eind van het uitje is uiteindelijk de topper!


 • Op 20 mei vond ik de volgende quote op pinterest: "Today i close the door to the past, open the door to the future, take a deep breathe, step on through and start a new chapter in my life."  Deze quote past heel erg bij de keuze die ik maakte om te stoppen met werken. Ik sloot de deur van mijn juffenbestaan en ik werk nu toe naar een nieuwe toekomst. 
Dit waren weer een aantal blije momenten uit mijn blije boek! Ik hoop in de maand juni weer een aantal blije momenten met jullie te delen.

Wat waren jullie blije momenten in de maand mei?

2 opmerkingen:

 1. Ik vind de foto van de picknick het leukst! Zo zie je dat er eigenlijk niet voor nodig is voor een fijne picknick!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen