dinsdag 5 mei 2015

Doelen voor 2015, hoe staat het ermee!

Aan het begin van dit jaar ben ik weer begonnen met bloggen. Ik begon op 31 december 2014 met een blogje over mijn doelen voor 2015. Ik ga nu een kleine update geven over hoe het nu met die doelen staat.

1. Mezelf terugvinden en mijn onzekerheid overwinnen.
Met mezelf terugvinden ben ik al een aardig eind op weg. Door de keuze te maken om te stoppen met mijn werk als kleuterjuf heb ik nu de tijd om weer blij te worden met mezelf. Ik krijg nu rust en ontdek talenten bij mezelf waarvan ik niet wist dat ik ze bezat. Ik heb het hier dan vooral over de creativiteit waarvan ik dacht het niet te hebben. Maar doordat ik nu de rust en de tijd ervoor heb blijkt dat ik wel degelijk creatief ben. Ik krijg nu de rust om op te ruimen en te genieten van ons gezin, en dat doe ik met volle teugen.
Met het overwinnen van mijn onzekerheid gaat het langzaamaan ook wat beter. Stap voor stap ben ik bezig. Verder merk ik dat ik door te stoppen met werken minder druk ervaar. Dit geeft mijn zelfvertrouwen ook een boost.

2. Een heleboel leuke blogposts waarmee ik anderen inspireer.
Ik heb dit jaar al heel wat blogposts geschreven. Een aantal wordt nog steeds vaak gelezen. Over een aantal ben ik heel tevreden, maar een aantal vind ik ook minder goed gelukt. Op mijn blogpost over mijn keuze om te stoppen met werken ben ik bijvoorbeeld erg trots. Of ik anderen inspireer weet ik niet zo goed. Dit punt is nog in ontwikkeling. Verder wil ik mijn blog nog wat aanpassen en ik ben zelf aan het uitvogelen hoe ik dat het beste kan doen. Dat vind ik gewoon leuk om te doen.

3. Veranderingen in mijn werk, vooral meer begrip voor wie ik ben.
Aan dit doel heb ik zeker gewerkt. Ik ben namelijk gestopt met werken omdat ik merkte dat wat ik deed niet goed voor me was. Ik ervaarde teveel druk en kon niet mezelf zijn. Vanuit mijn omgeving kreeg ik veel begrip voor deze keuze. Veel mensen zagen mij eraan onderdoor gaan. Nu kan ik mijn tijd en energie steken in mijn gezin. In mijn zoektocht naar ander werk merk ik dat er begrip is voor wie ik ben. Er wordt gekeken naar wat bij mij past. Ik hoop een baan te vinden die bij me past en waar de balans tussen werk en gezin wel goed is.

4. Nieuwe kansen.
Ik heb een nieuwe kans gekregen door te stoppen met werken. De kans om bij mijn gezin te zijn, de kans om het huis op orde te brengen. Ik hoop nog op een nieuwe kans op werkgebied. Kortom ik heb al nieuwe kansen gekregen en ik ben nog op zoek naar nieuwe kansen.

5. Mijn planning en organisatie op orde.
Met dit doel ben ik druk bezig. Ik ben aan het lezen in: "Een opgeruimd leven met AD(H)D." Dit boek geeft handvatten voor mensen met AD(H)D om een meer geordend leven te leiden. Wat ik hier vooral uit geleerd heb is dat de zin: "je moet het gewoon doen" bij een AD(H)D-er niet werkt. Zij moeten nieuwe gewoonten echt aanleren. Dat kost veel tijd en energie. En daar heb je soms ook hulp bij nodig. En maak de doelen niet te groot. Op dit moment ben ik bezig met elke dag 1 of 2 kastjes op te ruimen en schoon te maken. Zo houd ik het voor mezelf overzichtelijk. En ik krijg er een goed gevoel van doordat het langzaam aan echt netter en geordender wordt hier in huis. Dat geeft een goed gevoel en rust.
Verder ben ik erg trots op mijn planner. Hij werkt echt heel goed voor mij. Alles wat ik nodig heb in één boek. Ik gebruik hem dagelijks.

Nieuwe doelen
Aangezien ik met sommige doelen al een eind op weg ben wil ik mijn doelen voor 2015 wat aanpassen. Ik ben tot de volgende doelen gekomen:


 • Mijn onzekerheid overwinnen;
 • Een heleboel leuke blogpost waarmee ik anderen inspireer. Door blijven gaan met bloggen en mijn blog aanpassen zodat hij echt bij mij past.
 • Een andere baan vinden waarbij de balans tussen werk en gezin goed is. Werk waar ik een goed gevoel bij krijg. 
 • Nieuwe kansen, op werkgebied, maar vooral genieten van mijn gezin!
 • Doorzetten met plannen en organiseren. Een opgeruimd huis waar we ons thuisvoelen.
Ik ga ervoor!


8 opmerkingen:

 1. Wat een positieve post! Het klinkt inderdaad alsof je al een heel eind op weg bent met de meeste van je doelen. En we zijn nog niet eens op de helft van het jaar.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben inderdaad een eind op weg, maar ik ben er nog niet. Maar toen ik deze post schreef werd ik me wel bewust van waar ik nu sta en dat is al een heel eind op de goede weg!

   Verwijderen
 2. Inderdaad een positieve blog om te lezen knap van je dat je dit al bereikt hebt !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie post hoor. Ik vind vooral je vijfde punt erg mooi en stimulerend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Muisje. Dat is ook een belangrijk punt voor mij. Het geeft me rust.

   Verwijderen
 4. Wat knap dat je er zo bewust mee bezig bent! Toevallig ken ik het boek ook en ik gebruik zelf de tips dagelijks. Wat bij mij al heel veel helpt is om 's avonds een planning te maken met dingen voor de volgende dag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe de planning vaak `s morgens. Ik ga een kwartiertje zitten en dan kijk ik ook goed naar wat mogelijk is die dag.

   Verwijderen