donderdag 3 maart 2016

Zelf groenten kweken.

 


Vorig jaar hadden ze bij de Albert Heyn een erg leuke actie met groentetuintjes. Je kreeg bij een bepaald bedrag aan boodschappen een gratis groentetuintje. Ik vond dit een leuke actie omdat ik het goed vind dat kinderen leren waar hun eten vandaan komt. Helaas is bij ons het kweken van deze groenten mislukt. Ze kwamen wel omhoog maar uiteindelijk bleken de plantjes te fragiel om uit te groeien tot groente.

Op instagram en Facebook zag ik echter regelmatig foto `s voorbij komen van mensen waarbij het wel gelukt was. Ik weet niet precies waarom het bij ons niet gelukt is. Misschien te laat overgepoot in een andere pot of juist te vroeg. In ieder geval waren de wortels van de meeste plantjes te fragiel om uit te groeien tot een goede plant.

Dit jaar doe ik weer een nieuwe poging om zelf groentes te kweken. En ik hoop dat het dit keer wel gaat lukken. Al is het maar 1 stronkje broccoli of 1 ui. Dan weet ik in ieder geval dat het wel kan lukken.

Aangezien de kinderen nu vakantie hebben ben ik met ze naar de tuinland gegaan. Ik heb zelf wat groentes uitgezocht en ook de kinderen mochten wat uitzoeken. Een tijdje geleden kocht ik bij de Lidl kweekkastjes. Eenmaal thuis heb ik samen met de kinderen de zaadjes gezaaid. Nu staan ze in de vensterbank en wachten we rustig af of we dit keer wel het geluk hebben dat we groente uit eigen tuin kunnen eten.

De kinderen waren weer net zo enthousiast als vorig jaar en wilden me graag helpen met het zaaien.

Ik hou jullie op de hoogte!

5 opmerkingen:

 1. Vanaf maandag kun je ze ook weer sparen bij ah las ik. Hopen dat t dit jaar beter gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het ook gelezen Margriet, ik hoop inderdaad dat ik meer succes heb dan vorig jaar. Ze hebben ook nieuwe dingen o.a. watermeloen. Dat lijkt me ook nog wel leuk om te proberen.

   Verwijderen
 2. leuk, bij ons waren ze vorig jaar ook mislukt. Maar ik had ze meteen buiten gezet.
  Succes deze keer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Tineke, ik heb ook al gelezen dat er deze keer meer aanwijzingen komen voor de verzorging van de plantjes. Jij ook succes!

   Verwijderen
 3. Haha ja die AH tuinje ook hier druk mee in de weer geweest. Ook wij willen graag iets gaan kweken .Het plezier van het zaaien alleen is al leuk.Helmaal met kids. De aardbeien vorig jaar kwamen wel uit nu de rest nog.

  BeantwoordenVerwijderen