maandag 16 februari 2015

Potje versieren.

Al een tijdje proberen we af en aan om onze dochter zindelijk te krijgen, helaas zonder succes.
Ze was al heel jong, ik denk ongeveer 1 1/2 toen ze op het potje wilde. En het gebeurde toen zelfs een aantal keer dat ze er op plaste. Helaas zette ze dit niet door. Sinds die tijd heeft ze af en toe perioden dat ze enthousiast op het potje gaat, maar zodra ze voelt dat er een plas aan komt wil ze haar luier weer om, om daar in te plassen. Alsof ze het eng vindt, alsof ze dan wat kwijt is van zichzelf. Ze raakt in paniek als ze voelt dat er een plas aan komt. Ik
durf haar ook niet te dwingen, straks wil ze helemaal niet meer. Maar ze is inmiddels 3 en het wordt nu ook wel tijd om er eens rustig aan mee te beginnen.
Laatst bedacht ik me dat ik het voor haar ook leuk kan maken. Het potje dat we hebben ziet er nogal saai uit. Hij is blauw (is natuurlijk ook een jongenskleur) en haar broer heeft hem ook gebruikt. Ik bedacht me dat het voor haar misschien leuker wordt als het potje echt "van haar" wordt.
Dus heb ik stickers tevoorschijn getoverd en ben ik met haar aan de slag gegaan. Vol enthousiasme heeft ze het potje volgeplakt. Ze is erg trots op haar gepimpte potje. Ze wilde er ook gelijk op zitten (helaas nog wel zonder resultaat). Ook liet ze vol trots haar "eigen" potje aan haar grote broer zien.
We gaan rustig aan haar stimuleren om op haar "eigen" potje te gaan. Met veel geduld en doorzettingsvermogen zal het toch een keer moeten gaan lukken! Ik hou jullie op de hoogte!

Hier een foto van hoe het potje er eerst uitzag (saai en blauw)


Deze stickers heb ik gebruikt, ze komen bij de action vandaan.


En dan kan de pret beginnen!




Het eindresultaat:



Helemaal trots op haar eigen potje!


2 opmerkingen: