zaterdag 26 september 2015

Hoe bevalt mijn zelfgemaakte planner.


Een aantal maanden geleden deelde ik foto 's van mijn planner. Inmiddels is het alweer bijna oktober, dus tijd om mijn planner te onderwerpen aan een evaluatie.

De planner bevalt heel erg goed. Ik gebruik hem dagelijks en zou ook niet meer zonder kunnen! Toch zijn er ook delen in de planner die ik minder gebruik. Ik heb een deel waarin ik mijn blogpost ideeën opschreef. Deze gebruik ik niet meer. Ik heb hier een nieuw boekje voor gekocht. Ik had op een gegeven moment zoveel ideeën dat het niet meer paste. Ook had ik een heleboel losse briefjes met aantekeningen, dit wilde ik netter bij elkaar hebben.

De ruimte voor de dagelijkse to do lijstjes gebruik ik wel elke dag. Het bevalt me heel goed om elke dag in te plannen wat ik ga doen. Ik moet nog wel leren om niet teveel te willen, maar het is fijn om taken uit te voeren en het dan weg te kunnen strepen. Het zit niet meer in mijn hoofd, maar het staat op papier en het wordt gedaan.

De agenda wordt ook goed gebruikt. Alle afspraken zet ik hier in en verplaats ze uiteindelijk naar mijn dagelijkse to do lijstjes. Toch merk ik nu ik het drukker krijg met het werk zoektraject dat ik het minder goed bij kan houden. Mijn hoofd zit weer voller. Hier moeten de puntjes dus weer even op de i!

Wat ik ook goed gebruik is de menuplanning. Elke week plan ik vooruit wat we gaan eten en
maak daar de boodschappenlijstjes bij. Dat geeft veel rust, vooral ook in de winkel. Ik hoef niet meer in de winkel na te denken over wat we gaan eten en wat ik daarvoor nodig heb. Het gebeurt nu nog zelden dat ik wat vergeet. Het notitieboekje waarin ik de boodschappenlijstjes maak ligt op een vaste plek in huis en als er iets op is schrijf ik het meteen op. Dit werkt prima.

Conclusie
Ik ben erg blij met mijn eigen planner. Ik heb het boek voor mijn planner voor 2016 al in huis en ben zelfs al een beetje begonnen. Ik ben nu inspiratie op aan het doen op instagram, daar zijn heeeeeel veeeeeel # over plannen en planners. In Amerika is planning helemaal hot. De planner worden daar wekelijks uitgedost met stickers en washitape en hiervan worden foto 's op instagram geplaatst. Nou wil ik niet wekelijks veel tijd besteden aan de aankleding van de planner, maar ik wil mijn planner voor 2016 wel wat leuker aankleden. En op deze manier doe ik genoeg inspiratie op.

Wat komt er zeker terug

 • De agenda
 • De dagelijkse to do lijstjes
 • menuplanning
 • Schoonmaakrooster
 • Lange termijndoelen
Wat komt niet meer terug
 • Blogpostideeën, hier heb ik nu een ander boekje voor.
Wat gaat er nog meer aan mijn planner veranderen
Ik ben van plan om de lay out van de planner toch wat te wijzigen. Ik wil voor elke dag een bladzijde maken. Hier wil ik dan de dagelijkse to do lijstjes ook in laten terugkomen. Dan heb ik het allemaal mooi bij elkaar en kan ik in één oogopslag zien welke afspraken ik heb en wat ik per dag kan en ga doen. Ik hoef dan minder te bladeren en alles dubbel op te schrijven. Dit lijkt mij wel zo handig.
Verder wil ik de planner wat vrolijker aankleden. Ik gebruik nu ook wel washitape en stickers, maar ik vind het nog steeds wat saai. Ik wil het ook weer niet overdrijven, maar het maakt plannen wel een stuk leuker en vrolijker!

Ik heb nu al ontzettend veel zin om mijn nieuwe planner te gaan maken!

9 opmerkingen:

 1. Hoi!
  ik heb je genomineerd voor de liebster award.
  Op mijn blog lees je er meer over.
  Ik hoop dat je mee doet, groetjes Tineke
  www.dankbaarheidop1.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de nominatie. Natuurlijk wil ik meedoen. Binnenkort kun je de antwoorden op de vragen op mijn blog verwachten!

   Verwijderen
 2. Hoi!
  ik heb je genomineerd voor de liebster award.
  Op mijn blog lees je er meer over.
  Ik hoop dat je mee doet, groetjes Tineke
  www.dankbaarheidop1.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je haalt me bijna over om ook een planner te gaan gebruiken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als mijn nieuwe planner klaar is laat ik hem weer zien op mijn blog. Misschien kan ik je daarna helemaal overhalen 😊. Ik heb er veel baat bij en ook als je geen drukke agenda hebt kan het je wel overzicht bieden.

   Verwijderen
 4. Ik heb een Moleskine agenda die ik als planner gebruik. Maar ik merk dat ik hem helemaal niet versier of zo... Hij ziet er maar saai uit. Maar ik vind het al snel 'te druk' merk ik.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat begrijp ik heel goed. Ik ben ook niet van plan om hem heel erg uit te dossen, maar met wat washitape en stickers ziet het er al wat gezelliger uit. Ik ben op instagram ook planners tegengekomen waarbij er veel decoratie was en je de afspraken niet meer zag. Ik wil het wel graag overzichtelijk houden, anders werkt het voor mij ook niet.

   Verwijderen
 5. Met de lange termijn doelen boedoel ik de dingen die ik per maand wil doen. Ik schrijf elke maand op waar ik aan wil werken. Dit kan van alles zijn, een fotoboek afmaken of kasten opruimen. Eigenlijk kan ik het beter maanddoelen noemen!

  BeantwoordenVerwijderen