donderdag 4 februari 2016

7 redenen waarom het mij maar niet lukt om vroeger naar bed te gaan!

"Hoe gaat het met je"
"Goed, alleen moe" hoor ik mezelf vaak antwoorden op deze vraag.
Ik ben inderdaad vaak moe. Hoe dat komt?
Ik ga eigenlijk standaard te laat op bed. En ik weet heel goed dat ik eerder op bed zou moeten gaan, maar op de één of andere manier lukt me dat toch niet. Ik neem me ook heel vaak voor om vroeger naar bed te gaan, maar het lukt me bijna nooit!
Hoe dat komt?
Hieronder een aantal redenen waarom het me maar niet lukt om op tijd naar bed te gaan.

 • Er zijn laat op de avond vaak praatprogramma 's. Vaak komen daar onderwerpen in voor die ik interessant vind. Kortom, ik blijf voor de t.v. hangen;
 • In de winter zit het toch wel heel lekker bij de kachel, op een stoel, lekker met een deken over. Waarom zou ik dan naar boven gaan waar het koud is?
 • Vaak ben ik nog bezig achter de laptop. Met een fotoboek, bloggen of met solliciteren. Als ik stop moet ik niet meteen op bed gaan, want dan blijft het door mijn hoofd zeuren en kost het me moeite om in slaap te vallen. Meestal stel ik voor mezelf een tijd dat ik ga stoppen, maar vaak ga ik langer door omdat ik net lekker bezig ben.
 • In de zomer zit het toch wel erg lekker buiten. Heerlijk die rust!
 • De stoel zit nog zo lekker, eigenlijk ben ik te moe om op te staan en naar boven te gaan.
 • Als het me een keertje wel lukt om vroeg naar bed te gaan lukt het vaak niet om in slaap te vallen. Dus, hup t.v. aan en voor ik het weet is het weer laat. En ben ik er dus eigenlijk niks mee op geschoten. Het enige voordeel hiervan is dat ik al in bed lig, dus als ik wil gaan slapen dan kan dat.
 • Vaak voel ik me moe als ik de hele dag druk bezig ben geweest, maar zodra ik zit kom ik tot rust en voel ik me lang zo moe niet. Met als resultaat dat ik toch later op bed ga.
Uiteindelijk komt het allemaal een beetje op hetzelfde neer. Ik blijf plakken beneden en voor ik het weet is het alweer 23.00 en baal ik van mezelf dat het weer niet gelukt is om op tijd naar bed te gaan. Maar ik blijf hoop houden! Ooit lukt het me om op tijd naar bed te gaan...... toch?

2 opmerkingen:

 1. haha. helemaal herkenbaar...het hadden mijn woorden kunnen zijn....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vervelend zeg! Ik heb ook mijn nachtrust echt wel nodig, anders vind ik het opstaan zo'n hel. Ik ga dus wel echt op tijd naar bed.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen