maandag 22 februari 2016

Een jaar later

Het is alweer een jaar geleden, een JAAR!

Een jaar geleden nam ik afscheid van mijn werk. Het was een afscheid met een dubbel gevoel. Ik nam afscheid van iets wat ik leuk vond om te doen, ik nam afscheid van iets dat mijn kinderdroom was. En aan de andere kant was het ook een opluchting. Een opluchting omdat ik ook afscheid nam van iets wat niet goed voor mij was, van iets waar ik en mijn gezin aan ten onder gingen.
De druk, de vele extra taken, het was voor mij teveel. Ik kon de balans niet meer goed krijgen tussen werk en privé.

Nu een jaar later ben ik nog steeds blij met en ook trots op mijn keuze. Ik heb er geen spijt van. Maar al met al is het toch ook best een pittig jaar geweest. Want ondanks dat er rust kwam was en is er ook grote onzekerheid over de toekomst. Vind ik wel een nieuwe baan, zo niet gaan we het financieel dan wel redden? Een nieuwe baan is ook wel weer spannend. Het wordt geen onderwijs, dus iets waar ik weinig tot geen ervaring in heb. Is er een bedrijf of organisatie die mij een kans wil geven? En het solliciteren vind ik ook wel lastig. Wat wil ik eigenlijk? Hoe maak ik een goede sollicitatiebrief? Allemaal vragen en onzekerheden waar ik mee worstel.
En het stoppen met werken, het afscheid nemen van mijn kinderdroom is toch ook moeilijker geweest dan ik dacht. Het is als het ware toch een rouwproces geweest. Ik moest het boek naar het verleden sluiten en dat koste me meer moeite dan ik had verwacht. maar inmiddels kan ik zeggen dat het boek echt gesloten is. Ik wil niet weer terug naar het onderwijs en kijk vooruit, naar de toekomst.

Toch heeft dit afgelopen jaar me ook heel veel leuks gebracht. Ik ben gestart met een outplacementtraject waar ik veel geleerd heb. Ik kreeg een psychologische test om te kijken wat voor werk bij mij zou passen en welk opleidingsniveau ik heb. Ik kreeg een rapport terug waar ik echt heel trots op mag zijn! Ik ben bij een stylist geweest voor advies over sollicitatiekleding. Ook dit was erg leuk en leerzaam. Ik heb met mede werkzoekenden ervaringen uitgewisseld over het solliciteren. Ik heb een workshop gevolgd over persoonlijke presentatie. Allemaal leuke en leerzame dingen. Ik heb het gevoel dat ik mezelf echt heb ontwikkeld. Iets wat ik toen ik nog werkte minder deed, gewoon omdat het dagelijkse werk me zo opslokte.

En het allerbelangrijkste van het afgelopen jaar is toch wel dat ik meer tijd met en voor mijn kinderen heb gehad. Ik heb er echt enorm van genoten om tijd met hen door te brengen. Eindelijk heb ik de moeder kunnen zijn die ik altijd voor hen heb willen zijn. En dat is toch de belangrijkste reden geweest voor mij om een punt achter mijn juffencarrière te zetten. Hoe moeilijk het ook soms geweest is, ik heb er absoluut geen spijt van!

En dan nu. Ik ben nu aan het solliciteren. Ik ben het huis op orde aan het brengen.
Ik wil heel graag weer werken, maar thuis verveel ik me ook zeker niet. Ik ga vol vertrouwen de toekomst in en ik zie wel wat de toekomst mij brengt. Wat ik daarbij erg belangrijk vind is dat het voor mezelf en mijn gezin goed is.

6 opmerkingen:

 1. ik ben wel benieuwd wat er uit de test kwam over welk werk bij je zou passen.
  Het is maar goed dat wij niet in de toekomst kunnen kijken.
  Zo leren we te vertrouwen op de Leiding in je leven. Deze tijd is je gewoon gegund om straks weer verder te kunnen.
  Komt vast goed! Succes nog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Tineke, ik heb er alle vertrouwen in dat er iets moois op mijn pad gaat komen. Uit de test kwam de richting bouwkunde of iets met informatica. Dit heeft wel mijn interesse, maar dan zou ik me om moeten scholen. Ik wil best een cursus volgen, maar om me volledig te laten omscholen zie ik nog niet zitten.

   Verwijderen
 2. Fijn dat je zo positief terug kunt kijken op dit jaar. Het klinkt alsof je je echt verder ontwikkeld hebt.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb me zeker ontwikkeld het afgelopen jaar en daar ben ik erg trots op. Ik ben vooral blij dat ik wat is geweest achter me heb gelaten en weer naar de toekomst kan kijken, ook al weet ik nog niet wat me te wachten staat.

   Verwijderen
 3. Fijn dat het een positief jaar is geweest! Succes met solliciteren en kijken welke baan bij je past!

  BeantwoordenVerwijderen