dinsdag 1 maart 2016

Blije momenten uit mijn blije boek, februari 2016


En dan is februari ook alweer voorbij en is het maart. De kinderen hebben op dit moment voorjaarsvakantie, dus we zitten even weer in de relaxstand. Dat vind ik altijd genieten. Even geen wekker die gaat, even niet opgejaagd aan het ontbijt zitten, maar rust. Hieronder kun je de blije momenten vinden van de afgelopen maand. Februari stond voor mij in het teken van wekelijkse bezoekjes aan de oogarts. De irisonsteking waar ik mee te kampen had was nogal hardnekkig. Uiteindelijk was er een injectie in het oog voor nodig om er voor te zorgen dat het overging. Gelukkig waren er deze maand ook weer een hoop leuke momenten.
 • Frozen heeft hier ook zijn intrede gedaan en dat is echt genieten. Onze dochter speelt het verhaal na en zingt de liedjes op haar eigen manier. En regelmatig wordt de film bekeken. En ik moet eerlijk bekennen, ik vind de film ook erg mooi.

 • Dat de boze buien van onze zoon zo goed als over zijn. We hebben een pittige periode achter de rug, maar op dit moment zit hij gewoon lekker in zijn vel en gaat het goed met hem.
 • Op 13 februari mocht zoonlief oefenzwemmen. Weer een fase verder. Oefenzwemmen moet in dit geval niet verward worden met proefzwemmen. Omdat hij zwemles heeft bij een kleine zwemschool in een klein bad gaan ze oefenzwemmen. Het bad waar hij zwemles heeft is namelijk niet het bad waar hij gaat afzwemmen. Het bad waar hij gaat afzwemmen is groter en kouder en ook de kant waar hij vanaf moet duiken is hoger. Om alvast te ervaren hoe dit is gaan ze oefenzwemmen. Ik vind dit wel goed. Hij vond het erg leuk maar ook spannend. Maar hij heeft het heel erg goed gedaan!
 • Op school werken ze over de ruimte. De kinderen zijn hier erg enthousiast over. Ze hebben het er thuis veel over en spelen en tekenen erover. ook komen ze thuis met hele verhalen. Het is zo leuk om ze te zien genieten van school. Op school weten ze de thema `s ook goed uit te werken. De inleiding was door een vliegende schotel op het plein te laten landen. Wij gaan zelfs op alienjacht. Zoonlief is op zoek naar aanwijzingen.

 • Zoonlief gaat steeds beter lezen en heeft er ook veel lol in. Uit de bibliotheek halen we boekjes die hij zelf kan lezen. Hij geniet hier erg van en ik ook!

 • Onverwacht bezoek van een vriend van manlief en zijn gezin. Erg leuk om elkaar na een lange tijd weer te zien en te spreken.
 • Ook heb ik dikke pret gehad om dochterlief. Ze hadden een gezellige middag op school. Ze gingen cake versieren, kleuren en ze werden geschminkt. Maar dochterlief had het zelf gedaan en haar hele gezicht had ze eronder gekliederd. Vooral haar trotse en blije gezicht toen ze de school uit kwam lopen was onbetaalbaar!
 • Dochterlief heeft deze maand ook haar eerste zwemles gehad. Ze deed heel goed haar best. Zo schattig om haar in het water te zien met alle toeters en bellen om. Een van de kinderen ging voor B en moest een stuk verder onder water zwemmen dan de rest. Dochterlief werd wel een beetje overmoedig toen ze zei: "Ik kan ook wel zover hoor." Ze mocht van de juf, maar door alle drijfmiddelen lukte haar dat natuurlijk niet. Bij dezelfde les mocht zoonlief zijn kurkje af en deze ook afhouden. Kortom een trotse moeder hier!
 • De eerste zondag van de vakantie hebben we op een gezellige manier ingeluid. We zijn met de bus (wat voor de kinderen al een hele belevenis is) naar de stad gegaan en zijn naar de bioscoop geweest. We hebben Buurman en Buurman gezien. De kinderen kregen een kaartje mee waarop ze stempels moesten verzamelen van mensen met een Zootropolis badge. Als ze het kaartje vol hadden kregen ze een suikerspin en een detectivediploma. Elsa deelde ze uit. Dochterlief was onder de indruk, maar wilde niet met Elsa op de foto. We hebben erg gelachen en genoten van deze gezellige middag. We hebben de dag afgesloten door te gaan gourmetten.

nu gaan we genieten van maart. De maand dat het hopelijk lente gaat worden. De maand dat we Pasen gaan vieren. Er zullen ook deze maand vast weer een hoop mooie, ontroerende en blije momenten zijn!

4 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk dat je zoon weer beter in zijn vel zit, en de boze buien over zijn!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is inderdaad heerlijk, want het is wel heftig geweest. maar nu gaat het gelukkig weer goed met hem. Er is veel onrust geweest (opknappen in huis, Sinterklaas, kerst, verjaardag) en dat is voor hem dan teveel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi om te lezen zoveel geluk! Mijn jongste had op dezelfde manier zwemles. Zij was bij het duiken in het grote bad wel even de richting kwijt. Toen mocht ze nog een keer extra oefen zwemmen en gelukkig daarna afzwemmen. Succes met alle zwemles uurtjes, blij dat ik daar vanaf ben. Lekker genieten van je kindjes, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt Tineke, ga ik zeker doen. Ik vind het fijn om deze momenten op een rijtje te zetten, want de mooie momenten vergeet ik te snel als het even moeilijk is. Ik heb goede hoop dat onze zoon voor de zomer in ieder geval A heeft, hij is in ieder geval op de goede weg.

  BeantwoordenVerwijderen