woensdag 4 februari 2015

weekplanner van de hema.


Elk jaar rond oud en nieuw kijk ik weer terug op het afgelopen jaar en dan vooral wat er terecht is gekomen van mijn goede voornemens. Eén  van die voornemens is ook altijd goed plannen. Maar elk jaar moet ik aan het eind concluderen dat het me weer niet is gelukt. En daar baal ik stevig van.
Zo ging het ook tijdens de laatste oud en nieuw.
Om 2015 fris te beginnen ben ik naar de Hema gegaan. Vooral om leuke spulletjes te kopen voor mijn nieuwe planner (agenda). Ik heb dan ook groots ingeslagen, vooral leuke en handige stickers. Toen ik aan het rondkijken was tussen al die leuke spulletjes kwam ik daar de volgend planner tegen:


Ik werd er meteen enthousiast. Dit was iets waar ik wat mee kon. Hij is overzichtelijk, duidelijk en er is voldoende ruimte om de afspraken in op te schrijven. Het leuke vind ik ook dat hij voor ons hele gezin geschikt is. Voor een gezin bestaande uit 5 of meer personen is hij minder geschikt, maar met een beetje creativiteit is hij vast geschikt te maken.

Hoe gebruik ik hem?

Bovenaan staan 5 kolommen. In de eerste kolom staat het kopje week. Hierin schrijf ik op welke week het is. De andere 4 kolommen gebruik ik voor onze gezinsleden. Elk gezinslid heeft dus zijn/haar eigen kolom. In elke vakje schrijf ik de naam van de gezinsleden, ook van de kinderen.
onder elke kolom staan 7 vakjes, voor elke dag een vakje. In de eerste kolom (onder week) staan alle dagen van de week. Ik heb hier de data in geschreven. De afspraken die we hebben schrijf ik onder de naam bij de goede datum. Elk gezinslid heeft zijn eigen kleur. Zo is goed te zien wie wanneer een afspraak heeft. Voor de kinderen zijn dit natuurlijk nog niet zoveel. Maar de oudste heeft wel eens een feestje of een uitje van school of de bso. Ook de jongste moet wel eens naar het consultatiebureau of heeft iets op de creche. Als de week voorbij is scheur je hem eraf en dan komt de volgende week tevoorschijn.
Ik heb met letterstempels (ook van de hema) de maanden er boven gestempeld. Achterin zitten ook nog stickers om belangrijke gebeurtenissen te markeren.
Tot nu toe bevalt deze planner mij goed. Nu maar hopen dat ik het plannen dit jaar wel goed ga volhouden! Maar met deze planner moet dat zeker gaan lukken!

De planner zoals ik hem gebruik en gemaakt heb:

De stickers om belangrijke afspraken te markeren:

De stickers en andere spullen die ik heb ingeslagen:

4 opmerkingen:

 1. Handig!!! Ik was ook opzoek naar zoiets!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb zoiets in de stijl in de boekhandel gekocht. Superhandig - kan mijn man alvast nooit meer zeggen dat ie iets niet wist. Ook plaats voor vijf personen, wij zijn met zijn vieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij gebruiken gewoon een kalender die je aan de kassa van de winkel vindt rond de jaarwisseling. Ieder heeft zijn eigen kleur, en zo werkt het ook overzichtelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk, mijn eerste reacties! Leuk om te lezen dat ieder zijn eigen ding heeft of nog zoekt. Ik ben erg blij met deze ik vind hem erg handig.

  BeantwoordenVerwijderen