dinsdag 18 augustus 2015

Boekreview: Dodelijke zomer


Vandaag waag ik me voor het eerst aan een review van een boek dat ik heb gelezen. Lees mee wat ik van het boek: "Dodelijke zomer" van Antonio Hill vond.

Wat prikkelde mij om het boek te lezen
Voor de zomervakantie was ik op zoek naar een spannend boek om te lezen. In een boekenwinkel vond ik dit boek voor maar 5,00. Het sprak me aan door de titel, maar ook door het plaatje op de voorkant. Een pop met het hoofd naar beneden in een zwembad. Toen ik las waar het boek over ging was mijn nieuwsgierigheid helemaal gewekt.

Waar gaat het over
In het boek worden eigenlijk 3 verhalen verteld. Twee verhalen komen aan het eind bij elkaar. Het derde verhaal draait om de hoofdpersoon.
Inspecteur Hector Salgado komt terug na een maand verlof. Hij moest met verlof omdat hij een verdachte uit een eerdere moordzaak in elkaar heeft geslagen. Het eerste verhaal draait dan ook hierom. De verdachte verdwijnt. Zijn collega neemt deze zoektocht op zich. Alles wijst erop dat Hector ermee te maken heeft. Of is er iemand die dit zo wil laten lijken? Hector mag zich niet met deze zaak bemoeien en krijgt aan andere zaak voor zijn rekening. Hij moet de dood onderzoeken van een jongeman die uit het raam is gevallen. Alles wijst op een ongeluk maar is dit ook zo? Bij deze zaak komt ook een verhaal uit het verleden naar boven. Een jong meisje dat verdronken is in een zwembad. Toen ze gevonden werd lagen er allemaal poppen in het zwembad. Is de jongen wel echt uit het raam gevallen of is hij gesprongen of misschien wel geduwd? Zijn de vrienden die bij hem waren op de avond van zijn dood echt zo onschuldig? En wat heeft eeuwigiris hiermee te maken?

Wat vond ik van het boek
Ik vond het een spannend boek. Ik wilde graag weten hoe het af zou lopen en had moeite om het weg te leggen. En het plot is echt verrassend. Ik had niet verwacht dat het op deze manier zou aflopen en dat deze mensen iets met de zaken te maken zouden hebben. Ik vind dit boek een aanrader. Vooral omdat het eind verrassend is. Het is spannend van het begin tot het eind!

2 opmerkingen:

  1. De voorkant vind ik geweldig! Daarom zou ik dit boek ook oppakken. Maar als ik dan lees dat de hoofdpersoon een inspecteur is leg ik het meteen weer terug. Want daar vind ik niets aan.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen