zaterdag 15 augustus 2015

Mamachallenge #6 waterpret of beter gezegd modderpret!

Hierbij deel ik nog een activiteit met water tijdens de mamachallenge van deze zomer. Een tijdje geleden kocht ik voor €18,00 een zand- watertafel van de action. Zelf vond ik hem erg leuk, vooral de combinatie van zand en water. Op wat koelere dagen doe je er zand in en op de warmere dagen water. Ideaal voor de kinderen om lekker mee te spelen.

Modderdag
Maandag 29 juni was het nationale modderdag. Een dag om kinderen te stimuleren om lekker buiten te gaan spelen en vies te worden. Het is ingevoerd omdat kinderen steeds minder buitenspelen en meer achter schermen in huis zitten. Bij zoonlief op school werd er aandacht aan besteed. Op het plein werd water in de zandbak gedaan waar de kinderen lekker in konden kliederen (behalve zoonlief, die houdt niet van vies worden). Dochterlief leek dat ook wel wat, maar ze zit nog niet op school. Thuis heb ik de watertafel voor haar klaargezet, zand erin, water erbij en kliederen maar. Ze had dikke pret! Ons buurmeisje kwam er ook nog bij, toen was de pret nog groter. Ze kregen een plantenspuit met water zodat ze zelf nog extra water erbij konden doen. Blubber in de emmers scheppen, kneden, bouwen en gewoon kliederen. Ze heeft ervan genoten.

Andere mogelijkheden met de zand- watertafel
De volgende dingen zou je ook nog met deze tafel kunnen doen:

 • Doe er zand in (logisch)
 • water erin doen (ook logisch, er zitten bootjes bij en stoppers zo kunnen ze hun eigen waterweg aanleggen).
 • Doe er eens rijst, mais of macaroni in. Dit levert weer hele andere spelmogelijkheden op.
 • Er zitten verschillende vormpjes bij, neem deze mee naar het strand en bouw daar een zangkasteel.

2 opmerkingen:

 1. Fijn dat het een succes was! Water en zand doen het in de regel goed bij kinderen. En het is nog lekker buiten en creatief ook.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij ken ik deze water/zand tafel van mijn werk, een soort van racebaan achtig iets? Ik vond vroeger op school en peuterspeel zaal de oude zandtafel altijd erg leuk, een tafel op poten met diepe bak, in de herfst gingen we daar altijd mooie taferelen in maken, met zelf geknutselde paddestoelen, kabouters en natuurlijk dieren of objecten van kastanjes met prikkers in elkaar gezet en spinnenwebben die we zelf maakten van sate stokjes :D

  X

  BeantwoordenVerwijderen