woensdag 13 januari 2016

jongenspret.

Persoonlijk ben ik geen grote fan van pistolen voor de kinderen. Van mij krijgen ze het dus ook niet. Toch heeft mijn zoon een nerfgun. Deze kreeg hij 2 jaar geleden voor zijn verjaardag. Heel lang heb ik hem kunnen verstoppen, tot hij vorig jaar gevonden werd door zoonlief. En nu komt hij af en toe te voorschijn. Het spelen is wel gebonden aan 1 belangrijke regel: "niet op mensen schieten."

Laatst kwam hij weer eens tevoorschijn uit de kast. Mijn zoon wilde er graag samen mij mee spelen en ik bedacht dit spelletje ermee. Nou ja, zelfbedacht, eigenlijk is dit een spelletje dat al jaren bestaat en op veel verschillende manieren gespeeld kan worden. Maar wij hebben er in ieder geval veel plezier mee gehad.

Ik heb in huis een aantal ronde voorwerpen gezocht in verschillende grootte. Deze heb ik omgetrokken en in elke cirkel heb ik punten opgeschreven. En toen hadden we ons eigen dartbord. Met plak gum heb ik hem op de deur gehangen en met de nerf gingen we hier op schieten. Een succesvol spelletje, we hebben veel plezier gehad met zijn tweeën. Helaas ben ik niet zo goed in schieten en heb ik verloren.Voor het opschrijven van de punten kreeg ik hulp van zoonlief. Gelijk een goede oefening voor het tellen en het opschrijven van de cijfers.
4 opmerkingen: