woensdag 6 januari 2016

Schaatsen op de weg

Bij de titel denk je misschien, wat! Schaatsen op de weg?
Ja inderdaad, schaatsen op de weg. Dat was gisteren bij ons in het noorden van het land trending topic op facebook. En ja, ik heb er zelf ook aan meegedaan. Niet aan het schaatsen, maar aan het delen op facebook. Want mijn kinderen hebben wel geschaatst.

Gisteren hadden de kinderen hun tweede extra dagje kerstvakantie. Maandag ook al door een studiedag van de leerkrachten. Toen konden de kinderen al genieten van sneeuw.
En vandaag dus weer. Dit keer door de ijzel. En niet een klein beetje ijzel, maar echt een flinke laag ijs op stoepen en wegen. Manlief besloot al om thuis te blijven omdat er werd gewaarschuwd voor ernstige gladheid. En een half uur later hadden we al een mailtje van school dat ook de school dicht zou blijven. Eerst alleen in de ochtend, maar al snel kwam er een mailtje dat er de hele dag geen school zou zijn. Nog een dagje extra vakantie dus.

's Morgens deden we eerst lekker rustig aan. En na het broodje eten zijn we naar buiten gegaan. En toen mochten de kinderen schaatsen op de weg. Vooral zoonlief had de smaak flink te pakken. Eerst met een keukentrapje en later ook los. Hij heeft een flink stuk door de straten van ons dorp geschaatst, samen met mij, dochterlief en manlief. Na deze wandeling/schaatstocht mocht dochterlief nog even schaatsen. Ze vond het erg leuk, maar was inmiddels koud, dus na een klein stukje door onze eigen straat zijn we naar binnen gegaan om op te warmen. Daar lagen ze, heerlijk onder een dekentje op de bank. Na een uurtje wilde zoonlief wel weer schaatsen, dus wederom naar buiten. En aan het eind van de middag nog even samen met papa in het donker. Hij heeft er echt van genoten.
Toen ik vertelde dat vandaag in ieder geval tot 10 uur de school nog steeds gesloten was kreeg ik als reactie: "oh, misschien kan ik dan nog wel even op de weg schaatsen!" Een hele leuke en bijzondere belevenis voor de kinderen. Dit zullen ze niet snel meer vergeten. 2016, het jaar dat begon met sneeuw, ijsvrij en schaatsen op de weg. Inmiddels hebben we te horen gekregen dat ook vandaag de scholen dichtblijven, dus weer schaatspret vandaag!

4 opmerkingen:

 1. nou, wij hier zijn gedeeltelijk jaloers.. Schaatsen is superleuk, ijzel houden we niet zo van. Bijzonder hou extreem het nu weer is, en dat scholen en bedrijven dicht blijven. Veel plezier nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel bijzonder inderdaad. Mijn man werkt al 2 dagen thuis. Kinderen 3 dagen extra vakantie. Dat maken we niet zo vaak mee. Maar van mij mag het nu weer normaal worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bijzonder om mee te maken! Inderdaad een mooie herinnering voor de kinderen, ik heb het nooit meegemaakt in ieder geval ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt bijzonder. We hebben veel foto 's gemaakt voor later. Ik heb het toen ik een jaar of 8 was ook meegemaakt. Alleen niet op de weg geschaatst. Wel dat het heel glad was en dat de takken onder het ijs zaten.

   Verwijderen