woensdag 27 januari 2016

review boodschappenlijstje van de action.

Een tijdje geleden liep ik bij de action en kwam ik dit boodschappenlijstje tegen:Het leek mij een handig lijstje. Er staan al een aantal producten op die je aan kunt kruisen en je kunt het aanvullen met producten die er niet op staan maar die je wel nodig hebt.

Sinds een jaar of 2 maak ik een weekmenu en doe ik de boodschappen met een lijstje. Op deze manier hoef ik niet meer in de winkel te bedenken wat we moeten eten en vergeet ik ook niet de helft. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik ook wel eens ingrediënten vergeet op het lijstje te zetten, maar over het algemeen gaat het goed. Het geeft me een stuk meer rust tijdens het boodschappen doen. Het enige wat ik tijdens het boodschappen doen nog lastig vind is dat ik zigzaggend door de winkel ga. Ik schrijf mijn lijstje namelijk per gerecht en houd daarbij totaal geen rekening met waar de producten staan. Daarom leek dit lijstje mij handig, de boodschappen zijn namelijk ingedeeld op categorie.

Helaas ben ik na een tijdje uitproberen toch iets minder enthousiast. Hieronder leg ik uit waarom:


  • De ruimte om te schrijven is vrij klein. Ik moet heel klein schrijven.
  • Ik doorkruis alsnog de winkel want in de winkels waar ik mijn boodschappen doe staat niet alle zuivel bij elkaar b.v. en ook de granen liggen niet allemaal bij elkaar.
  • Ik moet er toch veel nog bij schrijven doordat de producten die ik veel gebruik niet voorgedrukt staan.
  • Doordat het vrij klein gedrukt is en ik klein moet schrijven vergeet ik sneller iets omdat ik eroverheen lees. 
Uiteindelijk zijn er ook een aantal voordelen aan het lijstje:

  • Door de voorgedrukte producten ben ik sneller klaar met mijn lijstje (ondanks dat niet alles wat ik gebruik erop staat, maar producten als melk en brood hoef ik niet meer op te schrijven maar kan ik gewoon aankruisen)
  • Onderaan kun je je weekmenu schrijven. Hiermee controleer ik of ik echt alle ingrediënten voor het menu heb, aangezien ik nog wel eens een ingrediënt vergeet op te schrijven.
  • Hij is vrolijk gekleurd en dat doet toch leuker boodschappen!
Conclusie:
Uiteindelijk is mijn conclusie dat ik het niet weer zal kopen. Vooral omdat het doel voor mij was dat ik minder kriskras de winkel door hoefde en dat heb ik met dit lijstje niet bereikt. Ik ga voortaan mijn eigen lijstje weer schrijven en dan probeer ik het aan te passen aan de winkels waar ik boodschappen doe. Of ik ontwerp mijn eigen lijstje zodat ik het aan kan passen aan de winkels.

2 opmerkingen: