donderdag 20 augustus 2015

Waarom ik stiekem weer naar de herfst en winter verlang!

De meeste mensen vinden het heerlijk dat het mooi weer is. Het kan ze niet lang genoeg duren. Ik ben er stiekem wel weer een beetje klaar mee.

Ik verlang weer naar de herfst. Naar de mooie kleuren die dan verschijnen, naar de kortere dagen en naar de kou.

Waarom
Ik ben eigenlijk een 4-seizoenen mens. Ik vind de lente en de zomer fijn, alle bloemen die bloeien, de zon, het buiten zijn, lopen op slippers....., ik vind het fijn.
Maar rond augustus begint het bij mij weer te kriebelen. Ik wil weer heerlijk binnen zijn. Lekker in elkaar gedoken onder een dekentje wegkruipen op de bank met een kop thee. Ik hou ervan.
Waarom? Ik ben een echte huismus. Ik vind het fijn om thuis te zijn. En ik hou van de gezelligheid die de donkere avonden met zich mee brengen. De kaarsjes kunnen weer aan. De kinderen zijn weer meer binnen. Ik vind dat gewoon fijn.
De zondagmiddagen vind ik nog het meest gezellig. We zijn dan vaak met zijn vieren thuis. Zitten aan de eethoek, doen een spelletje, lezen een boek, de kinderen knutselen of kleuren. Of we kijken tv. Een beetje chips erbij, wat te drinken. Voor mij is dat hoe het gezinsleven hoort te zijn. Samen zijn, gezelligheid. In de zomer hebben we dat minder. De kinderen zijn dan aan het buiten spelen, wij zitten in de tuin. Ook lekker, maar ik vind dat minder gezellig.
Dan heb je in de herfst ook nog al die prachtige kleuren. De bomen verkleuren en daar kan ik echt van genieten. Op een mooie zonnige dag lekker het bos in. En daarna weer thuis opwarmen met een kop thee of warme chocolademelk.
Verder heb ik meer herfst-/winterkleding in mijn kast liggen. Dus veel meer keus. Ook de schoenen. Ik loop bijna de hele zomer op slippers, maar als het wat minder weer is heb ik niet e ht leuke schoenen. Op de één of de andere manier kan ik nooit leuke, lekker zittende schoenen vinden voor de zomer. In de winter kunnen de laarzen weer aan en thuis lekkere warme spaanse sloffen!

Conclusie
Voor mij staan de herfst en de winter in het teken van gezelligheid en gezin en daar geniet ik intens van. Tot het eind februari is....... dan verlang ik weer naar mooi weer, naar de zon, naar het buiten leven! Kortom, ik hou van alle seizoenen en ben daarom ook blij dat ik in Nederland woon, waar de 4 seizoenen duidelijk aanwezig zijn!

6 opmerkingen:

 1. Het heerlijke van de herfst en winter vindt ik het dragen van warme kleding, heerlijk met je vest aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh echt? ik ben het met je eens dat het ook in de herfst prachtig kan zijn. En schaatsen in de winter vind ik ook erg leuk. Maar van mij mogen die seizoenen een maandje korter en de zomer een maandje langer.. haha
  Want zo in de zomer zonder jas met de deur open alles lekker groen en licht... nou daar krijg ik geen genoeg van.
  ik vind het altijd zooo jammer als de balkondeur in de woonkamer niet meer open kan, dan krijg ik het lichtelijk benauwd binnen.
  Hoewel ik ook geen echte warmte freak ben hoor. Zo rond de 20 en 25 heeeerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind 25 graden ook lekker, tropisch hoeft van mij echt niet. Ik vind vooral de gezelligheid en huiselijkheid van de herfst/wintermaanden lekker. Maar aan het eind van de winter verlang ik ook echt weer naar het warmere weer.

   Verwijderen
 3. Ik heb ook al best zin in de Herfst. Dat is zo'n mooi seizoen, en de ochtenden zijn dan zo lekker fris en 'knapperig'.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad lekker om uit een door de kachel verwarmt huis lekker de frisse lucht in te stappen. En de herfst vind ik ook het fijnst, vooral de mooie kleuren.

   Verwijderen