zaterdag 16 januari 2016

Ik en mijn notitieboeken....
Notitieboeken, ooit had ik er niet zoveel mee. Ik wist niet goed waar ik ze voor moest gebruiken, anders dan to-do lijstjes. En daar begon ik aan zonder het door te zetten. Inmiddels heb ik een hele verzameling en wil ik jullie een kijkje geven in mijn verzameling notitieboekjes en hoe en waarvoor ik ze gebruik.


Planner
De eerste is ook gelijk mijn belangrijkste, mijn planner. Alle afspraken en alles wat ik op een dag wil doen schrijf ik hierin. Hij ligt altijd voor het grijpen, zodat ik afspraken gelijk kan opschrijven en kan afvinken wat ik heb gedaan. Binnenkort kunnen jullie weer een kijkje verwachten in mijn planner voor 2016!Mijn blije boek
Hierin schrijf ik mooie herinneringen, blije gebeurtenissen en mooie quotes. Ook plak ik er foto 's bij. Dit om me aan alle mooie momenten te herinneren.  Helaas ben ik hier de laatste maanden minder actief mee geweest, maar ik ga het zeker weer oppakken.Dagboek (journal)
Hier ben ik sinds kort mee begonnen. Het is een dagboek om dingen van me af te kunnen schrijven. Het is fijn om dingen van me af te schrijven, het maakt mijn hoofd leeg. Voor Sinterklaas heb ik het boek: "Hartschrift" gekregen. Hierin staan schrijfopdrachten om dichter bij jezelf te komen. Ik schrijf dus niet alleen over dagelijkse dingen, maar ook volgens opdrachten. Ik vind het erg leuk en fijn om te doen.Blogboekje
In dit kleine boekje schrijf ik alle ideeeën op voor het bloggen en ik houd bij wat ik heb geplaatst. Ook maak ik hierin aantekeningen voor de posts.

Wat zit er in de vriezer
Dan heb ik ook nog een notitieboek waarin ik bijhoud wat er in de vriezer zit. Vaak koop ik dingen terwijl de vriezer er nog vol mee ligt. We hebben namelijk 10 kroketten, omdat ik elke keer denk dat de kroketten op zijn en ik dus weer nieuwe koop. En zo gaat het met meer dingen. Het boek gebruik ik als ik mijn boodschappenlijstje maak. Zo weet ik wat ik wel en niet moet halen. Als ik iets uit de vriezer heb gepakt streep ik het weg.
Recepten
Ik neem altijd de gratis tijdschriften met recepten mee uit de supermarkten. erg leuk, maar vaak scheur ik de recepten en eruit en ze verdwijnen ergens in de kast of uiteindelijk bij het oud papier. Nu ik dit schrift heb probeer ik de recepten uit en wat lekker is schrijf ik over in dit schrift. Ik pak hem er regelmatig bij om de gerechten te maken.Boodschappenschrift
Al een aantal maanden houd ik bij wat we uitgeven aan de boodschappen. Ik had hier totaal geen zicht op. Eigenlijk geven we structureel te veel uit. Nu kan ik zien wat we uitgeven en waaraan we het uitgeven. Dit geeft veel overzicht.Sollicitatieschrift
Hierin staat alle informatie die ik tot nu toe vergaard heb rond het solliciteren. Het gaat dan om aantekeningen van de workshops die ik heb gevolgd, gegevens van mijn sollicitaties tot nu toe en aantekeningen van mijn gesprekken met mijn loopbaancoach. Ik pak hem er regelmatig bij als ik met een sollicitatiebrief bezig ben. Ik lees dan terug wat er in een brief moet komen, aan wie ik hem moet sturen, etc. Ik vind hem erg handig.

Dit waren mijn notitieboeken tot nu toe. Ik sluit niet uit dat er in de toekomst nog meer bijkomen. Ik vind het fijn om dingen op te schrijven. Ik onthoud de dingen dan beter en ik pak het er sneller bij om na te lezen. Als het in de computer staat doe ik dat toch minder snel. En het maakt mijn hoofd leeg. Door het op te schrijven onthoud ik het ook beter. En er zijn tegenwoordig ook zoveel leuke notitieboekjes te koop!

Hebben jullie ook notitieboekjes en waar gebruik je ze dan voor?

2 opmerkingen:

 1. De boekjes van nu zien er ook zo leuk uit, die zijn ook echt uitnodigend om mee te nemen uit de winkel.
  Ik heb voor alle 3 de meiden een boekje waar ik wat over ze schreef. Die liggen eigenlijk alweer een tijdje stil in e kast. Verder heb ik een dankbaarheids boekje, die ik gebruikte om elke avond iets in te schrijven waar ik dankbaar voor was. Ik gebruikte m vooral toen ik niet lekker in mijn vel zat. En af en toe als ik m zie denk ik oh ja en schrijf er weer wat bij, maar niet meer zo regelmatig (helaas) Verder hebben we een boekje met wachtwoorden en heb ik ook een boekje met blog ideeën, maar ik heb ook een pinterest bord daarvoor, en eigenlijk schrijf ik meer impulsieve stukjes die niet uit mijn boekje komen. Pas geleden heb ik een excell bestand gemaakt om de uitgaven overzichtelijk te krijgen. Afspraken schrijf ik gewoon in mijn agenda. Leuke post, ik ga mijn boekjes weer eens opzoeken! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te lezen welke boekjes jij hebt Tineke! Uiteindelijk nog best veel. Ik schrijf ook vaak impulsieve stukjes op mijn blog, maar soms schiet me een idee te binnen en dan vind ik het wel handig dat ik het op kan schrijven.

   Verwijderen